De mensen van BC Thuve

Al ruim 40 jaar is BC Thuve de badmintonvereniging in Duiven. We worden gekenmerkt door gezelligheid en vrijblijvendheid. Badminton is natuurlijk het belangrijkst binnen onze club, maar we hebben ook een activiteiten commissie die voor de sociale geneugten zorgt. Zij organiseren bijvoorbeeld toss-avonden, of de eindejaars barbecue. Daarnaast worden er elk jaar rond april interne clubkampioenschappen (ICK) georganiseerd. Hierbij spelen we een intern toernooi verdeeld over meerdere speelavonden om te bepalen wie zich voor een jaar lang clubkampioen mag noemen. Ook voor de jeugd zijn er vrijwilligers die de jeugdtrainingen in goede banen laten lopen en helpen met het eindejaars uitje. Via deze pagina zetten wij de vrijwilligers die dit allemaal mogelijk maken even in de spotlights.

Bestuur

Te beginnen met het bestuur van onze vereniging. In oktober 2022 is het huidige bestuur gevormd. Hun voornaamste taak is het draaiende houden van de vereniging en ervoor zorgen dat we vooral lekker kunnen badmintonnen. Elk jaar in september is er een ALV waarbij het reilen en zeilen van de club wordt besproken met de leden. Ons bestuur bestaat uit 4 mensen:

Voorzitter: Mark Vink (voorzitter@bcthuve.nl)

Secretaris: Cynthia de Bont (secretaris@bcthuve.nl)

Penningmeester: Saskia Braak (penningmeester@bcthuve.nl)

Ledenadministratie: Marieke Scholtmeijer (ledenadministratie@bcthuve.nl)

Bestuursleden Saskia, Mark en Cynthia tijdens het promoten van BC Thuve bij Duuve te Gek

Jeugd

Bij de jeugdtrainingen op maandag en donderdag wordt trainer Ger bijgestaan door vrijwilligers Marisca, Frank en Ronald. Zij bieden een helpende hand bij de trainingen, zijn het aanspreekpunt voor ouders en helpen mee met het organiseren van uitjes voor de jeugd.

Activiteitencommissie

De activiteitencommissie gaat verder waar het bestuur ophoudt. Het bestuur houdt zich voornamelijk bezig met het badminton, de activiteitencommissie voegt daar de sociale activiteiten aan toe. Zo organiseren zij een paar keer per jaar de toss-avond. In plaats van trainen en vrij spelen wordt er dan een minitoernooitje gespeeld waarbij mensen willekeurig aan elkaar gekoppeld worden. Hierdoor leer je andere leden beter kennen. Daarnaast organiseert de activiteiten commissie elk jaar aan het eind van het seizoen (dus zo rond juli) een BBQ om de zomervakantie in te luiden. De activiteiten commissie bestaat momenteel uit Charlotte, Dorien, Martin, Alfons, Saskia en Marieke, maar kan natuurlijk altijd extra handjes gebruiken. Als je het leuk vindt om te helpen met deze sociale activiteiten, meld je dan bij een van hen aan!

Interne clubkampioenschappen

Elk jaar na de competitie organiseren Berend, Berno en Philip de interne clubkampioenschappen. In deze periode wordt er niet getraind, maar wordt een onderling toernooi gehouden waarbij we uitmaken wie zich voor een jaar lang clubkampioen mag noemen. Het wordt professioneel opgezet, zelfs met een link naar toernooi.nl zodat je altijd de actuele stand in de gaten kan houden. Via de mail worden de leden ook op de hoogte gehouden: Philip schrijft na elke speelavond een blog over de gespeelde wedstrijden. Zie ook het tabblad ICK!