Warming-up
Een warming-up is een activiteit die het lichaam en de geest voorbereidt op de prestatie die geleverd moet worden. Een warming-up is wel degelijk van groot belang en moet niet onderschat worden, in elke sport is een warming-up van groot belang. Het lichaam wordt soepel, de werking van het hart en de bloedsomloop worden geïntensiveerd en de kans op blessures neemt af. Alle lichaamsdelen worden voorbereid op de intensieve arbeid die ze moeten verrichten.

Een warming-up in de badminton bestaat uit volgende delen:

1 De algemene warming-up: Deze bestaat uit oefeningen die niet specifiek voor een bepaalde sport of activiteit zijn bedoeld. Voorbeelden hiervan zijn een stukje rennen in een rustig tempo, het rekken of losmaken van spieren en algehele bewegingen van het lichaam.
2 De specifieke warming-up: Deze bestaat uit oefeningen die wel specifiek zijn voor een bepaalde activiteit. voorbeelden hiervan zijn kruispasjes, zijpasjes, dribbelen op de plaats, enz...
3 Inslaan met racket en shuttle. Sla alle slagen minimaal 1 keer en zorg voor veel shuttle-contacten. Voer het tempo geleidelijk op.Voor de warming-up geldt: Rustig beginnen en langzaam opvoeren. Zorg dat je juist díe lichaamsdelen betrekt in je warming-up, die je later gebruikt bij je prestatie. 

Privacyverklaring  |  BC Thuve - Dé badmintonvereniging uit Duiven  |  Mijn cookie toestemming intrekken