Trainingsoefeningen

Techniek moet je leren door te oefenen en te oefenen
Hier verder staan verschillende slagen uitgelegd, die in de trainingen behandeld worden.

De lobservice
  Deze slag is één van de meest onderschatte slagen van het badmintonspel. Te vaak wordt gedacht: "Het is dat de shuttle in het spel moet worden gebracht" of "Met een service kan je toch geen druk zetten". Maar eigenlijk hoor je te denken: "De eerste kans voor initiatief"

 • De uitvoering : Houding / Voetenstand
  Bij de lobservice sta je lekker recht overeind. Je voeten staan lekker breed uit elkaar voor een stevige basis: linkervoet voor en rechtervoet dwars achter (voor linkshandigen andersom).
  Het gewicht rust vóór het serveren op het achterste been. Bij het serveren verplaats je je gewicht van het achterste naar het voorste been.

  Let op: Velen maken in die beweging een stap naar voren of slepen met hun voet over de grond. Dat is FOUT! Je moet met je voeten contact aan de vloer blijven houden.

 • De uitvoering : Houding / Armen
  De slagarm wordt ver naar achter gebracht. Zo ver dat de rechter-elleboog op schouderhoogte staat en racket recht omhoog wijst.
  De linkerarm wordt omhoog gebracht totdat de linker-elleboog net onder de linkerschouder staat. De onderarm wordt gebogen zodat de hand met de shuttle naast de linkervoet uitkomt.

  Let op: De beste manier om de shuttle vast te houden is met duim-wijsvinger bij de dop. Niet aan de kraag vastpakken. De kans dat de shuttle niet recht naar beneden komt is niet zeker. Dus met duim-en-wijsvinger bij de dop pakken.

 • Beweging lobservice
  Het racket wordt nu naar beneden gebracht zodat de slag arm op hoogte van je rechterbeen gestrekt is. De vingers worden geopend zodat de shuttle recht naar beneden komt. Het is de bedoeling dat de shuttle tussen enkel en onderbeen geraakt wordt. Na raken van de shuttle wordt de slagarm snel weer gebogen en over de linkerschouder uitgezwaaid. Houd vooral deze beweging niet tegen en zwaai goed uit. Dit is natuurlijker voor de schouder.

 

De Clear
  Een slag die ver en hoog op het terrein van de tegenstander wordt geslagen. Het is in eerste instantie een verdedigende slag die ons zelf de tijd c.q. gelegenheid verschaft onze positie op de baan weer in te nemen. Ook de backhanduitvoering dient aangeleerd te worden, al is die niet eenvoudig.

 • Zet je linkervoet voor.
 • Zwaai je slagarm van gebogen achter je rug tot gestrekt boven je rechterschouder. Daarna zwaait je arm naar links beneden door.
 • Raak de shuttle boven je rechterschouder

Privacyverklaring  |  BC Thuve - Dé badmintonvereniging uit Duiven  |  Mijn cookie toestemming intrekken