Familietoernooi

Kijk in de Kalender voor de datum van het volgende Familietoernooi.

Verslag van het Familietoernooi 2013; Sla d’r op!

Zondag 10 november werd door badmintonvereniging Thuve een familietoernooi georganiseerd. In tegenstelling tot wat de titel doet vermoeden is het geheel uiterst gedisciplineerd en vredig verlopen. Neemt niet weg dat er door sommigen fanatiek tegen de shuttle werd geslagen.

Het familietoernooi heeft tot doel ouders, kinderen, partners, broers en zussen, maar ook andere familie en vrienden van leden, te laten kennismaken met badminton. Er worden koppels gevormd van het clublid met zijn of haar introducee. Het blijkt  hartstikke leuk om het met je vader op te nemen tegen je vriendje met z’n vader en ze alle hoeken van het veld te laten zien. Omdat niet iedereen even vaardig is met een racket ontstaan er vanzelf hilarische momenten.

Door de organisatoren werd het wedstrijdschema zo ingedeeld dat na twee speelrondes van 10 minuten, koppels van ongeveer gelijke sterkte tegen elkaar uitkwamen. Anders dan op de camping gaat het er bij badminton juist om de shuttle zo gauw mogelijk op de grond te krijgen en wel in het veld van de tegenstander. Dit is nog niet zo eenvoudig, vooral als de tegenstander niet mee wil werken. Om ieder punt werd tot het uiterste gestreden tot het hoofd rood of de tijd verstreken was.

Het plezier is uiteindelijk belangrijker dan de prijzen en gelukkig was er meer van het eerste, zodat iedereen voldaan en tevreden met de geleverde prestatie huiswaarts keerde.

Wil je ook een keer ruiken aan het echte werk? Kom gerust langs op maandagavond in sporthal Triominos. Tussen 18.00 en 20.00 uur vertonen de jongeren tot 18 jaar hun kunsten, de rest van de avond is voor volwassen leden. Er zijn trainingen voor beginners en competitiespelers en er kan op diverse niveaus competitie worden gespeeld.

Kijk voor foto's van het vorige familietoernooi in het fotoalbum 'Familietoernooi'.

Privacyverklaring  |  BC Thuve - Dé badmintonvereniging uit Duiven  |  Mijn cookie toestemming intrekken